Fíkový moučník

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zpracujte na vláčné těsto polohrubou mouku, heru, moučkový cukru, umleté lískové oříšky, lžičku skořice a vejce. Těsto zabalte do folie a nechte odpočinout.

Důkladně propláchněte a nakrájejte na kousky fíky, datle, sušené meruňky a sušené švestky. Ovoce dejte do misky, zalijte rumem, šťávou z citronu a nechte rozležet.

Dortovou formu vytřete máslem, vysypte prosátou strouhanku a vyplňte odpočatým těstem. Vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 20 minut.

Do sušeného ovoce vmíchejte vejce, hladkou mouku a vanilkový cukr. Dort vyndejte z trouby, pokryjte směsí sušeného ovoce, posypte 2 lžícemi mandlových lupínků, vraťte do trouby a pečte dalších 15 - 20 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...