Fíkový moučník
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
 - Hera 200 gramů
 - cukr moučkový 50 gramů
 - skořice 1 lžička (mletá)
 - vejce 1 kus
 - ořechy lískové 50 gramů (mleté)
 - fíky 100 gramů (sušené)
 - datle 100 gramů (sušené)
 - meruňky 100 gramů (sušené)
 - švestky sušené 100 gramů
 - rum hnědý - tuzemský 50 mililitrů
 - šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
 - máslo (na vytření)
 - strouhanka (na vysypání)
 - vejce 1 kus
 - mouka pšeničná hladká 30 gramů
 - cukr vanilkový 1 balení
 - mandlové lupínky 2 lžíce
 
Postup přípravy
Zpracujte na vláčné těsto polohrubou mouku, heru, moučkový cukru, umleté lískové oříšky, lžičku skořice a vejce. Těsto zabalte do folie a nechte odpočinout.
Důkladně propláchněte a nakrájejte na kousky fíky, datle, sušené meruňky a sušené švestky. Ovoce dejte do misky, zalijte rumem, šťávou z citronu a nechte rozležet.
Dortovou formu vytřete máslem, vysypte prosátou strouhanku a vyplňte odpočatým těstem. Vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte asi 20 minut.
Do sušeného ovoce vmíchejte vejce, hladkou mouku a vanilkový cukr. Dort vyndejte z trouby, pokryjte směsí sušeného ovoce, posypte 2 lžícemi mandlových lupínků, vraťte do trouby a pečte dalších 15 - 20 minut.
							
						
					




Načítám komentáře...