Dort battenberg

Seznam surovin

Korpus:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Čtvercovou formu vymažte máslem. Z alobalu vytvořte příčku přes celou šířku formy a přes příčku a dno formy dejte pečicí papír, formu tak rozdělíte na dva obdélníky. Pečicím papírem vyložte i zbylé strany formy, aby se těsto nikde nemělo šanci přilepit. Tímto jednoduchým trikem získáte formu, v níž upečete obě těsta najednou.

2. Ve velké míse utřete máslo společně s cukrem do světlého krému. Po jednom zašlehejte vejce a nakonec vanilkový extrakt. Přidejte mouku prosetou s práškem do pečiva, pak mleté mandle a důkladně prošlehejte. Polovinu těsta přendejte do jedné části připravené formy. Druhou polovinu obarvěte pár kapkami potravinářské gelové barvy na růžovo, promíchejte, aby se těsto rovnoměrně obarvilo, a nalijte ho do druhé části formy. Uhlaďte a pečte 30 minut nebo dokud nebude špejle zapíchnutá do těsta po vytažení čistá. Upečené korpusy nechte 5 minut chladnout ve formě, teprve potom vyklopte a nechte důkladně zchladnout na mřížce.

3. Korpusy položte na sebe a seřízněte strany tak, abyste získali dva stejné kvádry. Oba pak ještě rozřízněte napůl, získáte tím od každé barvy dva stejné hranoly. Marmeládu zahřejte v rendlíku a propasírujte přes husté sítko. Pak s její pomocí spojte jednotlivé kvádry k sobě tak, aby na řezu vytvořily šachovnici.

4. Pracovní desku poprašte kukuřičným škrobem a z marcipánu vyválejte obdélník. Korpus namažte z jedné strany marmeládou a namazanou plochou jej položte na kraj marcipánového plátu. Potřete zbylé tři strany a zabalte celý korpus do marcipánu, dort položte na pracovní plochu spojem dolů, marcipán ořízně- te, vyhlaďte a začistěte. Přendejte na servírovací tác a před podáváním nechte rozležet v lednici.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...