Clafoutis s hroznovým vínem a mandlemi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozmixujte nebo jemně umelte mandle. Vyperte a nechte okapat hroznové víno bez peciček (víno, které má pecičky, překrájejte a pecičky vyndejte).Vytřete máslem 4 zapékací misky o objemu 200 - 250 ml (nebo 1 velkou zapékací mísu) a vysypte je vanilkovým cukrem, lžící mandlových lupínků a rozdělte do nich hroznové víno.

Utřete do husté pěny cukr, máslo a žloutky. Do pěny vmíchejte rozmixované mandle, smetanu a hladkou mouku rozmíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmíchejte do těsta ušlehaný sníh z bílků.

Těstem naplňte do dvou třetin misky, povrch posypte mandlovými lupínky, vložte do trouby předehřáté na 180°C a zvolna pečte 30-45 minut. Podávejte teplé nebo vlažné.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...