Svatební makronky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bílky vyšleháme s 50 g cukru. Zbylý cukr svaříme s vodou, až začne směs téměř karamelizovat. Postupně ji zašleháme do vyšlehaných bílků a nakonec zlehka vmícháme mouku a mandlovou moučku.

Připravenou hmotu nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou na plech vyložený papírem na pečení do tvaru malých koleček a necháme několik minut odpočinout.

Makronky vložíme do trouby vyhřáté na 140 °C a pečeme 14–15 minut.

V kastrůlku zahřejeme smetanu, máslo a med, až se máslo rozpustí. Teplou směs nalijeme do misky s rozlámanou čokoládou a mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a nevznikne hladký krém, který necháme vychladit.

Po vychladnutí slepíme vždy dvě makronky k sobě připraveným krémem.

Poznámka k receptu

Základní hmotu na makronky můžete různě obarvovat gelovými potravinářskými barvami.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...