Šátečky z tvarohového těsta
Seznam surovin
- tvaroh měkký 250 gramů
 - máslo 250 gramů (nebo Hera)
 - mouka pšeničná hladká 300 gramů
 - mouka (na vál)
 - cukr moučkový (na obalení)
 - vejce 1 kus (na potření)
 - tuk (na vymazání formy)
 
Na náplň:
- ořechy vlašské 100 gramů (mleté )
 - mléko 100 mililitrů
 - cukr 100 gramů
 
Postup přípravy
Tvaroh utřete se změklým máslem a po troškách zapracovávejte prosetou mouku. Vypracujte hladké těsto a zabalené ve fólii ho nechte v chladu asi hodinu odpočinout.
Ořechy zalijte horkým mlékem, přimíchejte cukr a povařte do zhoustnutí. Náplň nechte vychladnout.
Na pomoučeném vále rozválejte těsto na tenký plát a vykrojte rádýlkem čtverce (velikost záleží na vás). Do středu každého dejte lžičku náplně, přehněte protilehlé rohy a dobře přitiskněte. Šátečky dejte na vymazaný plech, každý potřete rozkvedlaným vejcem a vložte do trouby vyhřáté na 180°C.
Upečené šátečky obalujte teplé v moučkovém cukru nebo je důkladně pocukrujte.
Poznámka k receptu
Šátečky můžete také nechat vychladnout bez pocukrování a polít rozpuštěnou čokoládou.
							
						
					




Načítám komentáře...