Ořechové mušle

Seznam surovin

Na náplň:

Na polevu:

  • poleva 1 balení (cukrářská čokoládová, tmavá)
  • poleva 1 balení (cukrářská čokoládová, bílá)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku smícháme s ořechy, kořením a cukrem. Přidáme žloutek, nakrájené máslo a osolíme. Vypracujeme pevné těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici hodinu odležet.

Mléko prošlehané s moukou svaříme na hustou kaši a za občasného promíchání vychladíme. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po lžících do ní vešleháme moučnou kaši, rozdrobenou chalvu a nastrouhanou čokoládu. Hotový krém necháme v lednici vychladnout.

Z těsta vyválíme váleček o průměru asi 3 cm, nakrájíme z něj zhruba 40 plátků, namačkáme je do lžic vytřených máslem a rozložíme na plech na pečení. Pečeme v troubě vyhřáté na 155°C 10 minut. Kousky slepíme krémem, po ztuhnutí je namočíme z jedné třetiny do rozehřáté tmavé polevy a necháme ztuhnout. Nakonec střed každé mušle prokreslíme tenkým pramínkem bílé rozehřáté polevy.

Poznámka k receptu

Těsto na mušle zpracujte velmi rychle, jinak začne řídnout.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...