Meruňkové müsli v křehkém těstě

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejte do mísy, přidejte cukr a nastrouhanou pomerančovou kůru.Studené máslo zapracujte do směsi a rukama dobře promněte, až vznikne drobenka. Přidejte žloutek, 2 lžíce pomerančové šťávy a vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a uložte na 30 minut do chladu.

Meruňky vypeckujte, nakrájejte na kousky, vložte do kastrolu, přidejte skořici a 3 lžíce pomerančové šťávy a přikryté je za občasného míchání vařte do zhoustnutí (asi 20 minut).

Těsto rozválejte na pomoučeném válu, vyložte jím vymazanou koláčovou formu a povrch těsta několikrát propíchejte vidličkou. Z pečicího papíru vystřihněte kolo stejně velké jako forma, položte ho na těsto a poklaďte sušenou luštěninou. Vložte do vyhřáté trouby a pečte při 180°C 10 minut.

Luštěninu a papír odstraňte a těsto pečte ještě dalších 5 minut. Potom ho vyndejte a nechte chvíli vychladnout.

Semínka, nasekané oříšky, vločky a rozinky smíchejte, přidejte med a lžíci pomerančové šťávy a vše dobře promíchejte.

Na korpus rozložte povařené a vychladlé meruňky, na ně nasypte müsli, koláč vložte opět do trouby a pečte při 180°C asi 15 minut do zlatohněda.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...