Medová vajíčka s čokoládou
Seznam surovin
- med 260 gramů
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
- cukr 125 gramů
- máslo 100 gramů
- vejce 1 kus
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- kakao 1 lžička
- koření do perníku 1 lžička
- sůl 1 špetka
- mouka (na vál)
- nutella 1 balení
- čokoládová poleva tmavá 1 balení
Na polevu:
- cukr moučkový 140 gramů
- bílek 1 kus (z menšího vejce)
- šťáva citronová 4 kapky
Postup přípravy
Změklé máslo smícháme s medem, perníkovým kořením, cukrem a kakaem, pomalu zahříváme, až se cukr rozpustí, a necháme vychladnout.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme špetku soli, vejce a medovou směs a vypracujeme těsto, které necháme při pokojové teplotě odležet do druhého dne. Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, vykrojíme z něj tvary vajíček, přeložíme je na plech s papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
Upečená vajíčka necháme vychladnout, slepíme je po dvou čokoládovou pomazánkou, potřeme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme zaschnout. Z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy
umícháme hustou bílou polevu, naplníme ji do malého kornoutku a vajíčka dozdobíme podle vlastní fantazie a necháme ztuhnout do druhého dne.
Načítám komentáře...