Medová vajíčka s čokoládou

Seznam surovin

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo smícháme s medem, perníkovým kořením, cukrem a kakaem, pomalu zahříváme, až se cukr rozpustí, a necháme vychladnout.

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme špetku soli, vejce a medovou směs a vypracujeme těsto, které necháme při pokojové teplotě odležet do druhého dne. Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, vykrojíme z něj tvary vajíček, přeložíme je na plech s papírem na pečení a upečeme v troubě vyhřáté na 200°C.

Upečená vajíčka necháme vychladnout, slepíme je po dvou čokoládovou pomazánkou, potřeme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme zaschnout. Z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy
umícháme hustou bílou polevu, naplníme ji do malého kornoutku a vajíčka dozdobíme podle vlastní fantazie a necháme ztuhnout do druhého dne.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...