KAKAOVÉ HRUDKY S CHILLI ALIAS KOKOSKY

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte si misku a rendlík na vodní lázeň. Rendlík s vodou postavte na plotnu a přiveďte k varu, pak stáhněte oheň a nechte vodu jen tak probublávat. Mimo vodní lázeň začněte šlehat sníh, a když je ještě měkký a poměrně řídký, za stálého šlehání ho přesuňte nad vodní lázeň. Postupně zašlehejte cukr a šlehejte ještě asi 5 minut, dokud nezískáte pevný sníh. Pak misku stáhněte z lázně a nechte zchladnout.

2. Do sněhu zašlehejte kakao a pak postupně vmíchejte kokos. Plechy vyložte pečicím papírem a lžící na ně pokládejte hrudky kokosového sněhu. Pak každý bochánek posypte chilli vločkami. Pečte v troubě předehřáté na 140 °C asi 15–20 minut, až kokosky mírně zezlátnou a nebudou se lepit na papír. Kokosky jsou dobré hned, když je ale necháte pár dnů rozležet, budou ještě lepší.

Poznámka k receptu

Trocha kakaa a špetka chilli změní vánoční klasiku na luxusní sladkost. Chilli dávkujte podle chuti, trochu ho můžete přidat i přímo do těsta.

2 plechy

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...