Hvězdičky s nutellou

Seznam surovin

Na naplnění a ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo vložíme do mísy, přidáme moučkový a vanilinový cukr a dobře prohněteme. Pak přidáme žloutky, pomerančovou kůru a na závěr do těsta zapracujeme prosátou hladkou mouku. Vypracované těsto zabalíme do fólie a uložíme alespoň na 45 minut do chladničky.

Vychlazené těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a menším vypichovátkem z něj vykrojíme hvězdičky. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dorůžova (asi 5 minut).

Upečené vychladlé hvězdičky slepíme po dvou rozmíchanou čokoládovou pomazánkou a necháme je ztuhnout v chladničce.

Na závěr každou hvězdičku částečně namočíme do rozehřáté bílé polevy, necháme zaschnout a pak ji ještě přestříkáme tenkými linkami tmavé čokoládové polevy (nejlépe pomocí papírového kornoutku stočeného s trojúhelníku vystřiženého z papíru na pečení).

Poznámka k receptu

Nemusíte dělat jen hvězdičky. Ideální jsou například kolečka nebo oválky, u kterých se při pečení nepřipalují špičky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...