Dortoletky
Seznam surovin
- tuk (na vymazání)
 - likér (rum, na pokapání)
 - máslo (na potření)
 - čokoládová poleva tmavá (na ozdobu)
 - ořechy vlašské (nasttrouhané, na ozdobu)
 
Na těsto:
- mouka pšeničná hladká 350 gramů
 - cukr moučkový 150 gramů
 - cukr vanilkový 1 balíček
 - máslo 200 gramů
 - žloutek 2 kusy
 - ořechy 150 gramů
 - smetana na šlehání 1 kelímek (nebo mléko)
 
Postup přípravy
Z proseté mouky, moučkového a vanilinového cukru, změklého tuku, najemno nastrouhaných nebo umletých jader ořechů, žloutků a smetany nebo mléka vypracujeme vláčné těsto.
Těsto vyválíme na plát a vykrájíme z něj kolečka. Přeneseme je na tukem vymazaný plech, upečeme dorůžova a necháme vychladnout.
Vždy tři kolečka spojíme krémem, přičemž prostřední pokapeme likérem nebo rumem. Povrch ozdobíme čokoládovou polevou a nastrouhanými ořechy.
							
						
					




Načítám komentáře...