Cukrové podkovy máčené v pálence

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce utřete s moučkovým cukrem a změklým máslem do pěny. Do vlažného mléka vmíchejte vanilkové cukry a sůl a společně s prosetou moukou a práškem do pečiva vmíchejte do vaječné pěny.

Vypracujte tužší těsto a nechte ho zakryté odpočívat asi 20 minut. Na pomoučeném vále vyválejte těsto na plát asi 3 mm tenký. Rozkrájejte ho na proužky 15 cm dlouhé a asi 8 cm široké. Každý proužek nařízněte na kratších stranách a ohněte ho do tvaru podkovy. Kousky naskládejte na vymazaný plech a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C.

Podkovy upečte dorůžova, teplé je namáčejte v pálence a obalte v krystalovém cukru. Nechte vychladnout a zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...