Cuketové scones s rybízem

Seznam surovin

Podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a třtinový cukr. Nastrouhejte máslo, přidejte je do moučné směsi a rukama vypracujte směs podobnou drobence. V jiné misce prošlehejte vejce, zakysanou smetanu, nahrubo nastrouhanou cuketu a vanilkový extrakt.

2. Promíchejte mokré a sypké suroviny a vypracujte kompaktní těsto. Nakonec přidejte kuličky červeného rybízu a opatrně je zapracujte do těsta. Vytvořte z něj vysokou placku podobnou disku, vykrájejte kulatým tvořítkem jednotlivé scones a pečte asi 15 minut. Hotové bochánky nechte zchladnout a podávejte s jahodovým džemem a crème fraîche.

Poznámka k receptu

Cuketa je nejlepší přítel dezertů - dodá jim vláčnost a jemnost, jinak se ale skvěle maskuje. Tyhle bochánky navíc mají všechno, co od moučníku chceme: rozplývají se na jazyku, přitom mají výraznou chuť. Zkuste je i s jiným ovocem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...