Buchtičky s mléčnou rýží a melasou

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí a lžíci cukru rozmícháme v polovině vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Mezitím do mísy prosejeme mouku se solí, do středu vyhloubíme důlek a nalijeme do něj vzešlý kvásek a zbylé vlažné mléko. Přidáme zbylý cukr a žloutek, vše opatrně promícháme a hněteme vařečkou asi 5 minut. Pak přilijeme rozpuštěný tuk a dále hněteme, až vznikne hladké a vláčné těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

Vykynuté těsto přeložíme na pomoučený vál a rozválíme ho na plát silný asi 2 cm. Nakrájíme ho na pruhy široké asi 2 cm a ty dále rozkrájíme na čtverečky (buchtičky), které po stranách potřeme rozpuštěným máslem a naskládáme do vymazaného pekáčku. Vložíme je do trouby vyhřáté na 160 °C a upečeme dozlatova.

Upečené buchtičky rozdělíme na talíře, doplníme je mléčnou rýží, kterou přelijeme melasou, posypeme dýňovými semínky opraženými na lžíci oleje a ozdobíme nakrájenými jahodami nebo jiným ovocem. Podáváme ihned.

Poznámka k receptu

Melasa se vyrábí z cukrové třtiny a protože je sladká a hustá, použili jsme ji v našem receptu jako mnohem zdravější náhradu cukrového sirupu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...