Bramborový pudink se sušeným ovocem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme, rozmačkáme a necháme vychladnout. Ovoce nakrájíme na kousky.

Vejce vyšleháme s cukrem a citronovou kůrou, vmícháme brambory, ovoce a prášek do pečiva. Hmotu rozdělíme do vymazaných a vysypaných formiček, které dáme do pekáčku s teplou vodou, jež dosahuje do tří čtvrtin forem. V troubě při 160°C pečeme 35 minut.

Hotové pudinky vyjmeme z vodní lázně a necháme chvilku ve formách. Potom je vyklopíme a podáváme teplé nebo vychlazené.

Poznámka k receptu

Nejlepší jsou přelité vanilkovou omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...