Trhaný salát s rajčátky a citrusovou zálivkou
Seznam surovin
- rukola 2 hrsti
 - salát frisée 1 kus
 - salát lollo rosso 1 kus
 - salát radicchio 1 kus (červená čekanka)
 - rajčátka cherry 250 gramů
 
Na zálivku:
- šťáva citrusová 2 decilitry (z limetky, citronu a pomeranče)
 - cukr třtinový 30 gramů
 - olej olivový 1 decilitr
 - sůl
 - pepř černý (mletý)
 
Postup přípravy
Všechny saláty rozebereme na listy, omyjeme je, osušíme, natrháme na větší kousky a nasypeme do mísy. Přidáme omytá cherry rajčátka a promícháme.
Šťávu z citrusů svaříme s cukrem na polovinu původního množství a necháme prochladnout. Pak do ní zašleháme olivový olej a zálivku dochutíme solí a pepřem.
Zálivku nalijeme na salát v míse a promícháme.
							
						
					




Načítám komentáře...