Slavnostní bramborový salát

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na salát jsou nejlepší pevné lojovité brambory označené jako varný typ A. Mezi nejoblíbenější odrůdy patří Keřkovské rohlíčky, Dali, Lenka nebo Nicola. Měly by být přibližně stejně velké, aby se menší
kousky nerozvařily.

Dobře omyté a vydrhnuté brambory uvaříme ve slupce doměkka, po vychladnutí je oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Eidam a oloupaná vařená vejce nastrouháme na hrubém struhadle, šunku, vařenou mrkev a kyselé okurky nakrájíme na kostičky.

Všechno promícháme s nakrájenými brambory, přidáme odkapanou sterilovanou kukuřici, salát osolíme, opepříme, vmícháme do něj majonézu smíchanou s jogurtem a znovu promícháme. Salát je nejlepší až druhý den, kdy je dobře odleželý.

Poznámka k receptu

Pomocí větší naběračky vypláchnuté studenou vodou vytvoříte na talířích ze salátu úhledné hromádky, které ještě můžete ozdobit barevnou zeleninou a poprášit pepřem.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...