Salát s bresaolou a gorgonzolou
Seznam surovin
- salát polníček 100 gramů
 - hovězí maso 50 gramů (solené - braseola)
 - sýr s modrou plísní 50 gramů (Gorgonzola)
 - ořechy vlašské 1 hrst
 - olej olivový 4 lžíce
 - šťáva citronová 1 lžíce
 - med 1 lžíce
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
Polníček operte a vsypte do mísy. Přidejte natrhanou bresaolu, rozdrobený sýr a nasekané ořechy. Do zavařovací sklenice vlijte olej, med a citronovou šťávu, osolte, opepřete a protřepte, aby se chutě propojily. Zalijte salát, promíchejte a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Tenhle salát si hraje s chutěmi i strukturami. Hedvábný sýr ladí s výraznou bresaolou, polníček dodá svěžest a ořechy křupavost.
							
						
					




Načítám komentáře...