Sýrové gnocchi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Sýr vložte do menšího hrnce a na středním plamenu zahřívejte, dokud se nerozteče. Hrnec odstavte z plotny a po jednom do rozehřátého sýra vmíchejte žloutky, dokud se hmota plně nespojí a nevznikne těsto. Rozdělte ho na 3 části a dejte 10 - 15 minut vychladit do lednice.

2. Pracovní plochu jemně vytřete olejem a každou část těsta vyválejte do delšího válečku. Z něj odkrajujte nožem špalíčky dlouhé asi 2,5 cm. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vhoďte do ní vytvarované gnocchi. Vařte 2 - 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Vodu sceďte.

3. Na středně velké pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a vhoďte gnocchi na pánev. Restujte 1 - 2 minuty na každé straně dozlatova. S hotovými gnocchi zacházejte stejně jako s bramborovými.

Poznámka k receptu

Polotovary většinou moc nedoporučujeme, ale v případě sýrových gnocchi klidně ušetřete pár minut času a kupte sýr již nastrouhaný. Je totiž sušší a zaručí tak lepší soudržnost těsta, které má jinak tendence řídnout. Janina používá třeba polotučný eidam nebo goudu.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...