Pommes Duchesse

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme, překrájíme na čtvrtky a uvaříme je v osolené vodě doměkka.

Pak je scedíme, necháme vychladnout a prolisujeme (nejlépe lisem na brambory). Do prolisovaných brambor postupně vmícháme celé vejce, žloutky, změklé máslo a na závěr je ochutíme strouhaným muškátovým oříškem, opepříme a osolíme.

Bramborovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé pusinky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova.

Poznámka k receptu

Pusinky podáváme jako přílohu k masu, výborné jsou i samotné, pokud do bramborové hmoty vmícháme například jemně nakrájenou šunku, krevetky, podušené houby, spařenou brokolici nebo špenát a pusinky doplníme zeleninovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...