Bramboráčky od Marie
Seznam surovin
- brambory 850 gramů
 - mouka pšeničná hladká 200 gramů
 - mléko 1 decilitr
 - vejce 1 kus
 - česnek 3 stroužky
 - majoránka 1 špetka (dle chuti)
 - pepř černý 1 špetka (mletý, dle chuti)
 - olej slunečnicový 1 decilitr (množství je orientační, na smažení)
 
Postup přípravy
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme, nastrouháme na jemném struhadle a necháme chvilku odstát.
Pak z nich vymačkáme vodu a slijeme ji. K bramborám přidáme vejce rozšlehané v mléce, česnek utřený se solí, mouku, majoránku a pepř a vymícháme hladké řidší těsto.
Do vymazané rozehřáté pánve nebo lívanečníku nalijeme vždy trošku těsta, rozetřeme ho na placku a usmažíme ji z obou stran dozlatova. Před smažením každé další várky těsta pánev nebo lívanečník vždy znovu vymažeme a takto pokračujeme až do vypotřebování těsta.
Poznámka k receptu
Bramboráčky můžete podávat s vařeným uzeným masem a dušeným zelím nebo přímo do těsta přidat nakrájenou uzeninu.
							
						
					




Načítám komentáře...