Studená polévka z červené řepy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1 Červenou řepu a cibuli oloupejte a nakrájejte na kousky. Pokud seženete mladou řepu, tak si hezké malé lístečky schovejte na ozdobení polévky.

2 Hovězí vývar nalijte do hrnce, přidejte do něj nakrájenou zeleninu, pepř, celý zázvor a podle chuti osolte. Prudce přiveďte k varu, pak ztlumte plamen a pomalu vařte asi 20 minut.

3 Z hotové polévky odstraňte pepř se zázvorem, rozmixujte ji a dejte vychladit. Na talířích ji ozdobte zakysanou smetanou, výhonky ředkviček nebo lístečky červené řepy.

Poznámka k receptu

Řepa není jen výborná příloha k masu. Je to vitaminový i chuťový zázrak, který si zaslouží vaši plnou pozornost v samostatném jídle.

Tip: Koření dejte do kousku gázy, svažte je provázkem a přivažte k uchu hrnce. Z uvařené polévky je pak snadno vytáhnete.

2 hodiny chlazení

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...