Rajská polévka s bylinkovými nočky
Seznam surovin
- rajčata 4 kusy (velká)
 - smetana na vaření 2 decilitry
 - cibule 1 kus
 - máslo 2 lžíce
 - moučka kukuřičná (škrob) 2 lžičky
 - cukr 1 lžička
 - bobkový list 1 list
 - nové koření 2 kuličky
 - sůl
 
Na noky:
- vejce 2 kusy
 - mouka pšeničná polohrubá 5 lžic
 - bylinky 1 hrst (nasekané, výběr podle chuti a sezóny)
 - sůl 1 špetka
 
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme v hrnci na rozehřátém másle. Rajčata ponoříme na chvilku do vroucí vody, vyjmeme je a slupku oloupeme. Nakrájíme je na kousky a přidáme spolu s bobkovým listem a novým kořením k cibuli. Vše osolíme, promícháme a 
po chvilce podlijeme 7,5 dl vody. Hrnec přiklopíme a zeleninu podusíme doměkka.
Z polévky vyjmeme koření a rozmixujeme ji ponorným mixérem. Přilijeme škrob rozmíchaný se smetanou, podle chuti polévku osolíme a osladíme cukrem a povaříme 5 minut.
Noky: v misce rozšleháme vejce a vmícháme do nich polohrubou mouku a nasekané bylinky. Těstíčko osolíme a lžičkou z něj utvoříme malé nočky, které zavaříme do vroucí polévky a vaříme asi 5 minut, dokud nočky nevyplavou na hladinu.
							
						
					




Načítám komentáře...