Jarní zeleninová polévka 1
Seznam surovin
Na polévku:
- máslo 2 lžíce
 - mrkev karotka 4 kusy
 - celer řapíkatý 2 větvičky (+ lístky na ozdobení)
 - cibulka jarní 4 kusy
 - fazolky zelené 200 gramů
 - vývar drůbeží 1 litr
 - sůl
 
Na těstíčko:
- vejce 1 kus
 - mouka pšeničná polohrubá 4 lžíce
 - libeček 1 lžíce (nasekaný)
 - sůl 1 špetka
 
Postup přípravy
V hrnci nechte zpěnit máslo. Přisypte karotky, řapíkatý celer, jarní cibulky a fazolky – všechno nakrájené na menší kousky – a lehce orestujte.
Přilijte vývar, osolte a vařte 15 minut.
Mezitím si připravte řidší těstíčko. Vejce prošlehejte se 4 lžícemi vody, s polohrubou moukou a jemně nasekaným libečkem. Osolte a přes hrubé struhadlo nebo pomocí vidličky těstíčko zvolna lijte do polévky a ještě 3 minuty povařte.
Polévku ozdobte lístky řapíkatého celeru.
							
						
					




Načítám komentáře...