Jarní ředkvičková polévka
Seznam surovin
- ředkvičky 2 svazky
 - cibulová nať 2 kusy
 - petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce (nasekaná)
 - máslo 1 lžíce
 - vývar masový 750 mililitrů
 - smetana 150 mililitrů
 - víno bílé 50 mililitrů
 - muškátový oříšek 1 špetka (mletý)
 - sůl
 
Postup přípravy
Cibulky oloupejte a najemno nasekejte. Nať nakrájejte na nudličky a dejte stranou na ozdobu.
Cibulku a petrželovou nať zpěňte na másle. Zalijte vývarem, osolte, okořeňte muškátovým oříškem a povařte asi 5 minut. Ve smetaně rozmíchejte nahrubo nastrouhané ředkvičky, vlijte do 
polévky a už jen prohřejte. 
Přilijte víno, dochuťte solí a rozdělte na porce.
Poznámka k receptu
Každou posypte troškou cibulkové natě.
							
						
					




Načítám komentáře...