Poctivý Kaldoun

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Drůbky řádně očistíme, opláchneme. Vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Vzniklou tmavou pěnu odstraníme, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu vcelku a vaříme vše doměkka.

V kastrolu na másle zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme přecezeným vývarem, jíšku dobře rozmícháme, okořeníme a necháme asi 20 minut povařit. Mezitím nakrájíme zeleninu z přecezeného vývaru a obereme a nakrájíme vychladlé uvařené drůbky.

Do provařené polévky s cibulovou jíškou přidáme drůbeží maso zbavené kostí a zeleninu. Vložíme předem uvařené široké nudle. Nakonec vlijeme žloutek rozmíchaný v mléce a krátce povaříme. Porce polévky okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, mletým bílým pepřem a ozdobíme najemno nasekanou petrželkou.





Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...