Bílá česnečka s žitnými krutony

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme polovinu tuku a za stálého míchání na něm osmažíme šest oloupaných a nadrobno nasekaných stroužků česneku (dáváme pozor, abychom česnek nepřipálili). Zasypeme je hladkou moukou, lehce ji za stálého míchání osmažíme, zalijeme studeným vývarem a rozmícháme.

Polévku osolíme, opepříme, dolijeme mlékem tak, aby byla přiměřeně hustá, a povaříme 15 minut.

Krajíce žitného chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme je v pánvi na druhé polovině tuku. Vyjmeme je a v pánvi orestujeme zbylé dva stroužky česneku nakrájené na kousky. Polévku rozdělíme do talířů, každou porci doplníme krutony, opečeným česnekem a posypeme pažitkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...