Pruhovaná marmeláda

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, nasypeme je do hrnce, podlijeme trochou vody, přiklopíme, přivedeme k varu (nemícháme) a povaříme asi 5 minut. Pak přidáme na kousky nakrájené broskve nebo meruňky a bílý rybíz nebo bílé hroznové víno zbavené zrníček, promícháme a vaříme dalších
asi 8 minut.

Přimícháme jeden sáček Gelfixu rozmíchaný ve dvou lžících cukru a když se rozpustí, přidáme 750 g cukru a špetku konzervačního přípravku a vaříme za stálého míchání asi 5 minut.

Do dalšího hrnce nasypeme kuličky červeného rybízu a nakrájené švestky a přivedeme k varu. Přidáme maliny a ostružiny a povaříme asi 12 minut.

Přimícháme zbylý Gelfix rozmíchaný ve dvou lžících cukru a necháme ho rozpustit. Pak přidáme 750 g cukru a zbytek konzervačního přípravku a povaříme za stálého míchání ještě 5 minut.

Do připravených, dobře vymytých a vroucí vodou vypláchnutých sklenic nalijeme asi do poloviny nejprve jednu zavařeninu a teprve asi po 20 minutách na ni opatrně nalijeme až po okraj druhou zavařeninu, která v tu chvíli musí být vroucí.

Skleničky uzavřeme a marmeládu necháme vychladnout.

Poznámka k receptu

Protože jsme použili konzervant, není nutné skleničky s marmeládou po naplnění otáčet dnem vzhůru. Také není nutné pasírování rozvařeného ovoce. Malá zrníčka jsou zdravá a podporují peristaltiku.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...