Pošírované hrušky s mátovými jablíčky a karamelovou omáčkou

Seznam surovin

Na omáčku:

Na doplnění:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu svaříme vodu s vínem, cukrem, podélně rozkrojeným vanilkovým luskem a skořicí. Vložíme oloupané hrušky a vaříme těsně pod bodem varu (pošírujeme) asi 30 minut.

Mezitím v dalším kastrůlku připravíme omáčku. Zahřejeme v něm cukr, až se rozpustí na karamel. Přidáme smetanu a pistácie a krátce povaříme.

Z jablka seřízneme spodní část, aby stálo, a rozkrojíme ho na čtvrtky. Vložíme je do kastrůlku s cukrem a zahřejeme, až se cukr rozpustí na karamel. Čtvrtky jablka v karamelu ze všech stran obalíme a zasypeme částí nasekané máty.

Čtyři dezertní talířky pokapeme zakysanou smetanou a karamelovou omáčkou, na každý položíme pošírovanou hrušku a čtvrtku jablka a ozdobíme zbylými lístky máty a kouskem vanilkového lusku, který zbyl v sirupu při vaření hrušek.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...