Hrušková povidla

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Pokapeme je citronovou šťávou a pomalu zahřejeme k varu. Přidáme oloupaný a nastrouhaný kořen zázvoru a koření svázané s citronovou kůrou v kousku gázy a vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi 30 minut.

Pak sáček s kořením vyjmeme, vmícháme vanilinový cukr a dále vaříme ještě asi 15 minut.

Hotová povidla můžeme použít hned nebo je nalijeme do nahřátých čistých sklenic, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.

Poznámka k receptu

Před koncem varu můžete přidat ještě 2 lžíce rumu, které chuť povidel zjemní.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...