Džem z letních jablek a ostružin

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Jablka oloupejte, zbavte jader a pokrájejte na menší kostky. Část dejte do hrnce a s troškou vody vařte na středním plameni, zbytek odložte stranou.

2. Cukr smíchejte s vanilkou. Jakmile se ovoce začne rozpadat, přihoďte zbytek jablek a cukr. Až se cukr rozpustí a džem bude dostatečně hustý, přisypte ostružiny. Chvíli povařte a horký nalijte do čistých a vypařených sklenic.

3. Trvanlivost džemu zvýšíte sterilací. Dno hrnce vyložte utěrkou a vložte sklenice s džemem, zalijte horkou vodou do ¼ výšky sklenic a povařte v horké vodě (asi 80 °C) 20 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...