Malinový likér

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Připravte velkou zavařovací sklenici a vsypte do ní maliny a cukr – je lepší vytvořit několik vrstev malin a cukrem je prokládat, ale pokud spěcháte, klidně obě suroviny vsypte najednou, rozpustí se tak jako tak. Zalijte obsah sklenice rumem, uzavřete a protřepte. Sklenici uložte do chladu a nechte ji měsíc odležet, jednou za pár dní s ní zatřeste. Nakonec likér přeceďte do čisté, vypařené lahve a maliny nasáklé rumem snězte třeba se zmrzlinou.

Poznámka k receptu

Na přípravě malinového likéru je nejtěžší vydržet celý měsíc, než se rozleží. Bílý rum si rozumí i s jahodami, meruňkami nebo broskvemi, zalovte tedy v mrazáku a udělejte si třeba celou kolekci.

asi 1 litr

odležení 4 týdny

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...