Zabijačkový guláš

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ledvinky rozřízneme a vyřežeme močovody. Všechny droby a maso omyjeme a nakrájíme na kostky o hraně asi 2 cm.

Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova v kastrolu na sádle. Přidáme nakrájené maso i droby a společně orestujeme. Vše zaprášíme mletou paprikou, krátce orestujeme, přidáme trochu vody a za občasného promíchání podusíme ve vlastní šťávě (podle potřeby přidáme trochu vody).

Pak vše zalijeme vodou, aby maso bylo potopené, přidáme utřený česnek, ochutíme kmínem, pepřem a solí a dusíme pod pokličkou, dokud není maso ze dvou třetin měkké.

Pokličku odstraníme, vydusíme všechnu tekutinu až na tuk, maso zaprášíme moukou a za stálého míchání krátce orestujeme. Maso opět zalijeme vodou a pomalu dusíme doměkka.

Poznámka k receptu

Místo moukou lze guláš zahustit chlebem – když už je maso měkké, nadrobte do guláše 2-3 krajíčky chleba bez kůrky a nechte ho úplně rozvařit.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...