Rolované bůčkové filety

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bůček zbavíme kůže a podélně rozřežeme tak, že z tukových vrstev vykrájíme masové plátky. Všechno syrové sádlo nakrájíme na pokud možno stejně velké kostičky.

Maso rozdělíme na 8 plátků nebo obdélníků, každý kousek naklepeme, osolíme a na střed položíme na proužky nakrájenou cibuli a papriku. Na ně položíme asi 3 špalíčky špenátu a přelijeme je lžičkou
smetany ochucené česnekem, rozetřeným se solí.

Filety zavineme a svážeme kuchyňskou nití. Pekáč naplníme kostičkami sádla, mírně je podlijeme vodou a narovnáme na ně připravené malé rolády. Posypeme je kmínem a pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 250 °C. Pak teplotu snížíme na 150 °C, sádlo zamícháme, rolády otočíme a pečeme ještě dalších 20 minut.

Poznámka k receptu

Podáváme s bramborovými knedlíky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...