Vepřové carnitas

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso zbavte velkých kusů tuku a nakrájejte je na kostky o hraně 5 - 10 cm. Troubu předehřejte na 150 °C.

2. Do litinového hrnce dejte pokrájené maso, sůl, pepř, římský kmín, oregano, přepůlenou cibuli, bobkový list, limetovou šťávu a šťávu z pomeranče. Pokud máte pomeranč v biokvalitě, přidejte do hrnce i slupku z vymačkaného pomeranče. Vše promíchejte a zalijte vodou tak, aby maso bylo zcela zakryté. Přiveďte k varu, přiklopte poklicí a na 2 - 2,5 hodiny dejte péct do předehřáté trouby. V polovině pečení maso promíchejte.

3. Jakmile se maso začne rozpadat, vyndejte je děrovanou naběračkou a zabalte do alobalu. Z výpeku odstraňte cibuli, bobkové listy a slupky pomeranče. Hrnec dejte na sporák a šťávu přiveďte k varu. Za stálého míchání šťávu redukujte asi na 250 ml, trvá to 10 - 12 minut.

4. Teplotu v troubě zvyšte na 250 °C. Odpočinuté maso pomocí dvou vidliček natrhejte na kousky. Ponechte pouze libové kusy, tuk odstraňte. Natrhané maso rozložte na plech vyložený alobalem, zalijte zredukovanou šťávou a promíchejte. Dejte péct do předehřáté trouby na 10 - 15 minut. V polovině pečení maso promíchejte. Má být dozlatova opečené a tekutina téměř vypařená.

5. Těsně před podáváním zabalte kukuřičné tortilly do alobalu a nechte je prohřát v rozpálené troubě. Natrhané vepřové maso podávejte s tortillami, zelným salátem a salsami.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...