Vepřová pečeně s houbovo-bylinkovou náplní

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Houby namočte předem asi na 2 hodiny do mléka, slijte, propláchněte a povařte ve vodě doměkka. Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte na másle. Přidejte měkké okapané houby, zalijte rozšlehanými vejci, osolte, opepřete a nechte vejce srazit. Když směs vychladne, promíchejte ji s nasekanými bylinkami.

Do masa prořízněte kapsu, zevnitř osolte, naplňte směsí a zašijte nebo zajistěte špejlemi. Maso osolte, vložte do olejem vytřeného pekáčku, podlijte trochou vývaru, přikryjte a vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Asi po 20 minutách teplotu snižte na 180°C a maso upečte doměkka. Během pečení občas podlévejte vývarem a přelévejte vypečenou šťávou.

Asi 15 minut před koncem pečení sundejte pokličku, aby maso získalo nazlátlou barvu. Potom nakrájejte na porce, přelijte vypečenou šťávou a podávejte s bramborovou kaší nebo s rýží a zeleninovým salátem.

Poznámka k receptu

Zkuste ozdobnější variantu bramborové kaše. Vložte ji do zdobicího sáčku, na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte hromádky a vložte na pár minut do horké trouby.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...