Vepřová pečeně s bylinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Smíchejte olej se sojovou omáčkou, sherry a provensálským kořením. Vepřové maso mírně osolte, potřete marinádou a nechte v chladu rozležet.

Přendejte maso do pekáčku, mírně podlijte, vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte zakryté cca 50 minut (během pečení teplotu snižte na 180°C). Podle potřeby maso podlévejte vodou a přelévejte vypečenou šťávou.

Poklici odkryjte, maso potřete medem, posypte jemně nasekanými čerstvými bylinkami, sezamovými semínky a dopečte dozlatova.

Poznámka k receptu

Podávejte s různě upravenými bramborami či bramborovým knedlíkem a salátem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...