Vepřová panenka na medu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Karotky a pastináky oloupeme a nakrájíme na delší širší plátky. Na teflonové pánvi rozehřejeme polovinu oleje, vložíme do ní nakrájenou zeleninu a pomalu opékáme za občasného obracení, až je zelenina měkká, ale stále křupavá. Ke konci přidáme lžíci másla, zeleninu osolíme, opepříme, ještě krátce opečeme, vyjmeme z pánve a uložíme v teple.

Vepřovou panenku odblaníme, nakrájíme na medailonky, potřeme je olivovým olejem, osolíme a opepříme. Stejnou pánev od zeleniny vytřeme papírovou utěrkou, pánev rozehřejeme na střední teplotu a medailonky v ní po obou stranách opečeme. Ke konci k nim přidáme med a druhou lžíci másla a necháme krátce zkaramelizovat.

Zeleninu rozdělíme na talíře, položíme na ni medailonky a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Ideální přílohou jsou vařené nebo pečené nové brambory.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...