Francouzské vepřové I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kýtu očistěte, odblaňte a nakrájejte na tenké plátky. Česnek nasekejte nadrobno, šalotky oloupejte a podélně rozkrájejte na osminy.

2. V pánvi rozpalte olej a 3 - 4 minuty na něm opékejte maso, česnek a šalotku. Pak přilijte vývar, přidejte tymián, bobkový list, hřebíček a muškátový ořech. Duste, dokud maso nezměkne.

3. Vmíchejte smetanu (nebo mléko), kajenský pepř, podle chuti citronovou šťávu a krátce povařte. Podávejte s rýží, bramborovou kaší nebo pečivem.

Poznámka k receptu

Spojení čerstvého tymiánu, bobkového listu a hřebíčku je typicky francouzské a k vepřovému sedne. I když je příprava blesková, maso pustí šťávu, ze které se díky vývaru a smetaně stane skvělá omáčka.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...