Vepřová pečeně s kmínem a tymiánem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vepřovou pečeni omyjte, osušte a částečně odřízněte od kostí. Kosti očistěte ostrým nožíkem. Do masa vetřete sůl, kmín, rozemnutý tymián a nechte hodinu odpočinout.

Maso opečte na větší pánvi potřené sádlem, přendejte do pekáčku, trochu podlijte, vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a upečte doměkka. Po chvíli teplotu snižte na 180°C. Maso podle potřeby podlévejte a přelévejte šťávou.

Podávejte s různě upravenými bramborami, bramborovými nebo houskovými knedlíky, zelím či špenátem.

Poznámka k receptu

Takto upravená pečeně je také výborná za studena s hořčicí, křenem, kyselými okurkami, chlebem a pivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...