Paprikovo-masové kuličky
Seznam surovin
- špagety 1 balení
 - vepřové maso 250 gramů
 - klobása 1 kus (šunková)
 - cibule 3 kusy
 - paprika zelená 1/2 kusu
 - paprika žlutá 1/2 kusu
 - paprika červená 1/2 kusu
 - vejce 2 kusy
 - pepř černý (mletý)
 - koření Vegeta
 - sůl
 - strouhanka
 - olej olivový 1 lžíce
 - mouka pšeničná hladká 2 lžíce
 - rajčatový protlak 1 konzerva
 - mléko
 - sýr s modrou plísní 100 gramů (Niva)
 - smetana zakysaná 1 kelímek
 
Postup přípravy
Klobásu, maso a papriky nakrájejte na malé kousky a umelte v mlýnku na maso. Osmahněte lehce cibuli a přidejte ji do směsi. Přidejte vejce, sůl, pepř a vegetu. Dobře vymíchejte a podle potřeby zahustěte strouhankou.
Ze směsi udělejte malé kuličky a usmažte je na oleji na pánvi. Špagety uvařte podle návodu.
Na omáčku zpěňte na oleji nakrájenou cibuli, zasypte ji moukou, lehce osmahněte, přidejte protlak, mléko, drobně nakrájenou nivu a krátce za stálého míchání povařte. Nakonec vmíchejte zakysanou smetanu.
Podle chuti osolte a opepřete. Na talíře rozložte špagety, do středu nalijte omáčku a položte masové kuličky.
							
						
					




Načítám komentáře...