Momofuku pork buns I

Seznam surovin

Maso:

Bochánky:

Nakládané okurky:

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Začněte přípravou nakládaných okurek. V misce smíchejte horkou vodu, rýžový ocet, cukr a sůl. Okurku nakrájejte na tenké plátky a dejte do zavařovací sklenice se šroubovacím uzávěrem. Zalijte připraveným nálevem, zavřete a nechte v lednici tři dny odpočinout.

2. Z bůčku odřízněte kůži a vetřete do něj ze všech stran cukr smíchaný se solí. Maso uložte do pekáčku, přikryjte potravinovou fólií a nechte do druhého dne marinovat v lednici. Směs soli a cukru z masa vytáhne vodu, kterou druhý den slijte a bůček dejte péct do trouby rozpálené na 230 °C. Po hodině teplotu snižte na 120 °C a pečte ještě 80 minut. Upečené maso přendejte na prkénko nebo na mřížku a nechte vychladnout.

3. Zatímco se peče maso, připravte bochánky. Mouku prosejte do mísy, přidejte droždí, sůl, cukr, prášek do pečiva a promíchejte. Postupně přidávejte vlažné mléko a rozehřáté sádlo a všechny suroviny rukama spojte. Těsto vyklopte z mísy na pracovní desku a hněťte tak dlouho, než získáte hladké těsto. Přendejte je do mísy vymazané olejem, přikryjte potravinovou fólií nebo utěrkou a nechte hodinu kynout.

4. Vykynuté těsto dejte na pracovní desku, rozdělte na dva díly a z každého vyválejte váleček. Z válečků odkrajujte kousky těsta asi o váze 26 g. Tvarujte kuličky a nechte přikryté potravinovou fólií na pracovní desce 30 minut odpočinout.

5. Než bochánky nakynou, připravte si dostatečně velký hrnec s poklicí, pařák a kolečka vystřižená z pečicího papíru a stejném průměru, jako má pařák. Do misky nalijte trochu oleje a připravte si mašlovačku nebo štětec na potírání. Vykynutou kuličku rozválejte válečkem do oválu asi 10 cm dlouhého, potřete prsty olejem a pomocí jídelní hůlky přehněte. Odložte na připravený pečicí papír a nechte opět 30 minut odpočinout. Takto si připravte všechny bochánky.

6. Do hrnce nalijte vodu (hladina by se neměla dotýkat pařáku) a přiveďte ji k varu. Na pařák položte bochánky vyskládané na pečicím papíře, přiklopte pokličkou a vařte 10 minut. Než se bochánky uvaří, můžete nakrájet vychladlý bůček na plátky široké asi 1 cm a jarní cibulky pokrájet na kolečka.

7. Horký bochánek opatrně rozevřete, spodní část potřete omáčkou Hoisin a poklaďte plátky okurek. Přidejte plátek bůčku, posypte jarní cibulkou a podle chuti přidejte omáčku Sriracha.

Poznámka k receptu

Ingredience na 25 kusů a je nutné počítat s naložením okurek 3 dny předem a marinováním přes noc.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...