Nadívané telecí hrudí

Seznam surovin

Maso:

Nádivka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejdřív si připravte nádivku. Pečivo pokrájejte na kostičky a zakapejte je smetanou a asi polovinou rozpuštěného másla. Přidejte šunku nakrájenou na kostičky, nahrubo nastrouhanou mrkev,
petrželku a citronovou kůru. Vmíchejte žloutky a nastrouhaný muškátový oříšek. Osolte a nakonec opatrně vmíchejte dotuha ušlehané bílky a směs dochuťte.

2. Do masa prořízněte co nejhlubší kapsu paralelně s kostmi. Maso dobře osolte vně i zevnitř a pak naplňte nádivkou. Dobře ho uzavřete (párátky nebo kuchyňskou nití) a potřete zbylým máslem. Vložte do pekáče, zalijte vývarem a zakryté pečte v troubě předehřáté na 140 °C asi hodinu za občasného
přelití vypečenou šťávou. Pokud by se příliš vypékala, můžete dolít trochu vroucí vody. Odkryjte a dopékejte zhruba stejnou dobu, až bude maso měkké.

3. Maso vyjměte a šťávu na mírném plameni zahustěte hladkou moukou. Důkladně promíchejte a poté zalijte 500 ml hovězího vývaru. Povařte asi 15 minut a pak šťávu propasírujte přes jemné síto na maso.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...