Mořský vlk pečený s rybízem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Filátka z rybího masa osolíme, opepříme, vložíme kůží dolů do pánve s rozehřátým olejem a opečeme z jedné strany dozlatova.

Filátka vyjmeme, do výpeku v pánvi vložíme anglickou slaninu nakrájenou na plátky a nadrobno nakrájené chilli papričky (aby nebyly tak ostré, můžeme je předem zbavit semínek) a vše zalijeme bílým vínem. Do pánve vrátíme zpět opečená filátka, ale tentokrát kůží nahoru, zvýšíme plamen a vše krátce zprudka povaříme.

Měkké rybí maso opět vyjmeme a udržujeme v teple. Do pánve přidáme kuličky rybízu, krátce je ve výpeku prohřejeme a směs podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Filátka rozdělíme na talíře, přelijeme je směsí z pánve a podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka k receptu

Mořský vlk, neboli morčák chutný, je mořská ryba s chutným bílým masem. Nahradit ho můžete filety z tresky.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...