Zelné závitky - sarmale

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rýži zalijte vroucí vodou, zakryjte a nechte asi 15 minut stát. Pak ji sceďte.

2. Na polovině rozehřátého oleje osmažte mrkev, petržel, cibuli a rajčatový protlak. Promíchávejte a smažte, až zelenina změkne, přesuňte ji do mísy k rýži. Na zbylém oleji orestujte maso. Osolte ho a opepřete, dochuťte koprem a přesuňte k rýži se zeleninou. Nechte vše vychladnout.

3. Zelným listům seřízněte řapík a krátce je povařte ve vroucí osolené vodě, až budou vláčné a ohebné. Do každého listu dejte asi 2 lžíce náplně a stočte je do balíčků. Vkládejte do kastrolu vyloženého zbylými zelnými listy. Zalijte je vroucí vodou a na středním plameni je povařte asi 30 minut. Podávejte se zakysanou smetanou.

Poznámka k receptu

Zelné (nebo vinné) závitky plněné masem či bezmasou náplní jsou oblíbené napříč celou balkánskou kuchyní. I nám moc chutnaly!

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...