Sekaný řízek s fazolemi po provensálsku

Seznam surovin

Na přílohu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse vymícháme dobře vychlazené maso se solí, a když se začne lepit, postupně do něj zapracujeme plátky rohlíku rozmočené v mléce se smetanou. Nakonec vmícháme nakrájenou jarní cibulku a pepř a směs necháme odležet. Z masové směsi vytvarujeme namočenýma rukama čtyři řízky, položíme je na plech vytřený olivovým olejem a dáme do trouby vyhřáté na 175°C.

Lilek a cuketu opláchneme, rozkrojíme podélně na čtvrtiny a pak na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česneky oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Chilli papričku bez semínek nakrájíme na jemné nudličky.

V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme lilek a zprudka ho opečeme. Přidáme cibuli, plátky česneku, chilli papričku, nakrájená rajčata a oregano, osolíme a necháme asi 10 minut dusit. Nakonec přidáme cuketu a fazole a krátce podusíme. Zeleninu podle potřeby přisolíme, rozdělíme ji na talíře a doplníme pečenými řízky.

Poznámka k receptu

Pro věčné hladovce doplňte večeři opečenými toasty.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...