Sekaná pečeně s celými vejci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nakrájené žemle zalijeme mlékem, necháme nasáknout, vymačkáme a smícháme s mletým masem. Přidáme 1 vejce, jemně nakrájenou cibuli, mouku, utřený česnek, pepř a sůl a dobře promícháme.

Masovou směs položíme na potravinovou fólii, zakryjeme druhou fólií a válečkem nebo dlaní rozprostřeme do obdélníku o tloušťce asi 2 - 3 cm. Opatrně sejmeme horní fólii, maso rovnoměrně posypeme nasekaným rozmarýnem a poklademe celými vařenými vejci a pomocí dolní fólie svineme do válečku.

Sekanou přeložíme do pekáčku, uhladíme mokrou rukou, potřeme bílkem, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 45 minut za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem. Pak zvýšíme teplotu na 180 °C a dopečeme, aby sekaná získala barvu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...