Pórkový hamburger

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Chléb natrháme do misky a zvlhčíme jej mlékem. Všechno mleté vychlazené maso osolíme, opepříme a vypracujeme lepkavou hmotu. Promícháme s rozmačkaným rozmočeným toastovým chlebem a necháme chvíli odležet.

Pórek nakrájíme na tenké nudličky, propereme ho, necháme odkapat a pak orestujeme na másle. Pórek osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Vmícháme jej do masové hmoty a rukama namočenýma ve studené vodě z ní připravíme čtyři stejně velké placky. Na pánvi je zprudka opečeme z obou stran, teplotu snížíme a dopečeme přiklopené poklicí ještě 5 minut z každé strany.

Rajče a podélně rozkrojenou oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. Bulky prokrojíme na poloviny a nasucho opečeme na teflonové pánvi. Spodní část potřeme tence pomazánkovým máslem, přidáme list salátu, rukolu, maso a doplníme cibulí s rajčaty. Nakonec přiklopíme horní polovinou pečiva.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...