KIBBEH

Seznam surovin

Náplň:

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte náplň: cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na rozpáleném oleji. Přidejte koření, nechte ho minutku rozvonět a vsypte maso. Zprudka ho orestujte, osolte, opepřete a stáhněte z plotny. V pánvi nasucho opražte piniová semínka a vmíchejte je k masu.

2. Připravte omáčku: okurku nastrouhejte nahrubo, vymačkejte z ní maximum tekutiny a vmíchejte ji do jogurtu. Přidejte nasekanou mátu, podle chuti osolte, opepřete a promíchejte. Dokud ji nebudete potřebovat, uložte ji do lednice, všechny chutě se zatím hezky prolnou.

3. Bulgur připravte podle návodu, obvykle stačí zalít dvojnásobkem vroucí vody, přiklopit a nechat 15–20 minut odležet, aby vsákl tekutinu. Pak k němu přidejte nasekanou cibuli, mátu a rozmixujte téměř dohladka – pokud máte blender, nebo sekací nástavec k ponornému mixéru, půjde to skoro samo. Vmíchejte koření a mleté maso a pořádně směs prohněťte.

4. Mokrýma rukama naberte trochu masové směsi, rozprostřete ji po dlani a do středu dejte trochu náplně. Tu do masa zabalte a vytvořte charakteristické, na koncích zúžené krokety. Osmažte je ve vyšší vrstvě oleje a hotové kousky odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Ihned podávejte s jogurtovou omáčkou.

Poznámka k receptu

Oblíbený blízkovýchodní předkrm v sobě spojuje kořeněnou masovou náplň a hutné masové „těsto“. Dělá se ze speciálního jemného bulguru, který v syrovém stavu připomíná hrubou krupici. Mívají ho v tureckých a orientálních potravinách. Pokud ho neseženete, použijte obyčejný, ale důkladně ho promixujte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...